Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran despre președinția României la Consiliul UE: ”Este o ocazie să ne arătăm calitățile, așa cum suntem în realitate”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 12 Decembrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat miercuri în fața celor două Camere ale Parlamentului prioritățile României pentru cele șase luni în care va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. 

Ea a punctat clar că România are un singur drum – cel european. Și a făcut apel către toate partidele parlamentare ca, în acest moment istoric, să renunțe la orgolii și resentimente, să arătăm că România e demnă să contribuie decisiv la viitorul spațiu european. 

„Guvernul s-a pregătit temeinic și fiecare ministru are o agendă amănunțită. România nu e și nu va fi cu nimic mai prejos față de celelalte state membre!” - a spus premierul.

Migrația, digitalizarea, promovarea pe piața muncii a egalității de gen, combaterea dezinformării, consolidarea Parteneriatului strategic cu NATO, securitatea cibernetică, dar și conectivitatea sunt câteva dintre obiectivele României. Toate acestea, reunite sub motto-ul „Coeziunea, ca valoare europeană”. 

În plus, premierul a anunțat că România și-a fixat anul 2024 ca termen de adoptare a monedei Euro. 

”Am încredere că România va face față cu succes acestei misiuni de o responsabilitate uriașă. Este, așa cum spunea și premierul, o ocazie să ne arătăm calitățile, să ne promovăm ca un popor destoinic, muncitor și ospitalier. Așa cum suntem în realitate!” – a declarat deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran. 

Tags: presedintie  romania  consiliu  ue  ioana bran  
1274 vizite
Distribuie pe